Десерти,Празник,Торти

Торта „Рафаело“

Една нежна и ефирна торта, точно като именичката, за която я приготвих – моята дъщеря Теодора.

Честит празник, мило мое дете,

Бъди жива и здрава, носи с гордост името си, олицетворяващо прекрасния подарък, който Бог отреди за мен! Запази чистата си душа, съчувстващото сърце и слънчевата си усмивка! Следвай с увереност и последователност пътя и мечтите си! Нека животът разкрива пред теб цялото си изобилие и щедрост!

Честит празник и на моя обичан татко, на който е кръстена Теди!

Скъпи татко, бъди жив и здрав! Позволявай ни още дълги години да се облягаме на твоето рамо, когато сме слаби, утешавай ни с прекрасното си чувство за хумор когато сме тъжни, угаждай на всички наши прищевки с цялата си любов и внимание! Благодаря, че те имам!

Обичам ви безкрайно много и си пожелавам още много двойни празници на Тодоров ден!

Необходими продукти:

За блата:

6 яйца

Щипка сол

200 грама захар

100 грама смлени бадеми

100 грама бяло брашно

25 грама кокосово брашно

За крема:

200 грама бял шоколад

45 грама кокосово мляко, от консерва

500 грама маскарпоне

300 грама сладкарска сметана

40 грама пудра захар

40 грама кокосови стърготини

За декорацията:

Около 200 грама кокосово мляко, за напояване на блатовете

Кокосови стърготини, за поръсване

Бонбони „Рафаело“

Начин на приготвяне:

Жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. В отделна купа се разбиват жълтъците със захарта. Добавят се към белтъците и леко се разбъркват с шпатула. Двата вида брашно и смлените бадеми се смесват. На части се прибавят към яйчената смес и много внимателно се разбърква, така че да не спаднат белтъците. Сместа се разделя на три части и се пече на 2000С във форма с диаметър 20 см или пък се изпича един блат, който след това се разделя на три. Блатовете се охлаждат върху решетка.

За крема: На водна баня се разтопява шоколада, заедно с кокосовото мляко. Охлажда се. В отделна купа се разбива маскарпонето, към което се добавят шоколадът, пудрата захар и кокосовите стърготини. Сметаната се разбива на твърд крем и се смесва с маскарпонето. Разбърква се с шпатула. Тортата се сглобява като се подреждат последователно блат, който се напоява с няколко лъжици кокосово мляко. Отгоре се разпределя една трета от крема, следва отново блат, кокосово мляко, крем, като най-отгоре се завършва с крем. Отстрани тортата също се измазва с крем. Престоява поне една нощ в хладилника. Накрая се декорира според вкуса и въображението, като се поръсва с кокосови стърготини отстрани и отгоре.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply