Десерти

Плодова салата „Tropicana“

В космополитния свят, в който живеем можем да вкусим екзотични плодове и храни дори от своята родина, без да се налага да пътуваме до далечни страни, а растенията са пренасяни с векове из цялото земно кълбо. Почти целогодишно в големите вериги магазини намираме разнообразие от екзотични тропически плодове. Някои от тях изглеждат странно, непознато и гледаме към дегустирането им с доза недоверие, но други сме припознали и все по-смело слагаме на трапезата си.

Повечето тропическите плодове са обагрени от слънчеви, ярки цветове и напомнят със сладка носталгия за екзотични пътешествия. Тe са изключително богати на различни химични елементи и витамини, както и на вещества, необходими за човешкото тяло.

Порция плодова салата ще внесе настроение в деня ни, ще достави наслада на небцето и очите, както и безценната доза витамини и полезни вещества за организма ни.

Лесно, бързо, свежо, здравословно!

плодова салата8плодова салата7плодова салата3

Необходими продукти:

Ананас – 1 брой, пресен

Манго – 1 брой

Киви – 2 броя

Портокал – 1 брой

Ябълка/райска ябълка – 1 брой

Банан – 1 брой

Праскови – 3 броя

Пъпеш

Френско грозде

Листа свежа мента за декорация

… и каквито други тропически плодове харесвате.

Начин на приготвяне:

Необходимо е да се подберат добре узрели, сладки и сочни плодове, за да не се налага добавянето на захар. Всички плодове се измиват, почистват и нарязват на парченца с желана форма. Ананасът се разполовява на две, като се оставят и листата за разкош. Внимателно се издълбават двете половинки и вътрешността се нарязва на кубчета.

Плодовете се поднасят в издълбаната ананасова купичка, аранжирани цветово, украсени с листенца мента и френско грозде. Към салатата може да се добави топка ванилов сладолед или топинг по желание.

плодова салата1плодова салата6

плодова салата4

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply