Тестени изделия

Тарали с лимец и риган

Taralli (Тарали) са хрупкави гевречета, приготвяни по стара италианска рецепта – с брашно, зехтин и вино. Вкусовете са разнообразни в зависимост от ароматните подправки, вложени в тях. Лесни и удобни са за хапване у дома, на парти, в офиса или на път. Таралите с лимец са едно чудесно предложение за здравословни соленки.

Необходими продукти:

200 грама брашно от лимец

50 грама бяло брашно

100 милилитра бяло вино

80 милилитра зехтин

½ чаена лъжичка сол, равна

2 щипки риган

Начин на приготвяне:

Бялото вино се смесва със зехтина. Добавят се солта и риганът. Към получената смес на части се сипват двата вида брашно и се замесва гладко, еластично тесто. Ако е необходимо, на плота за месене се добавя още малко брашно за домесване. Тестото се оставя за около 10 минути, за да почине. От него се късват малки късове, които се разточват с длани на фитилчета и се оформят на гевречета. Големината е според желанието.

На котлона се слага тенджера с подсолена вода и се оставя да заври. След като водата започне да кипи, в нея се слагат по 7-8 гевречета. Когато изплуват на повърхността, таралите се изваждат с решетъчна лъжица и се оставят да се отцедят. Бланшираните гевречета се подреждат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат във фурна на 1800С до порозовяване, около 30 минути.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply