Напитки

Тиквено лате с ароматни подправки

„Не е ли това един истински есенен ден? Само неподвижната меланхолия, която обожавам – това прави от живота и природата хармонично единство. Птиците обсъждат своите пътувания, дърветата обличат ярките или бледи нюанси на повяхването и започват да постилат почвата, така че човешките стъпки да не могат да нарушат покоя на земята и въздуха, като същевременно ни дават ухание, което действа като перфектен лек за неспокойния ни дух. Сладка есен! Моята душа е обвързана с нея и ако бях птица щях да летя навред по земята в търсене на следващата“ – Джордж Елиът

И нека спрем времето за миг, за да се насладим на момента с едно топло лате с вкус на тиква, даряващо ни уюта на есенен неделен следобед. Ароматните подправки с дъх на ванилия и канела изпълват душата ни с нотка спокойствие и безвремие.

Необходими продукти:

4 супени лъжици пюре от печена тиква

250 милилитра прясно или ядково мляко

2 чаени лъжици мед

1 чаша кафе-еспресо

Канела, джинджифил на прах, настъргано индийско орехче, ванилия

Начин на приготвяне:

Тиквата се изпича и пасира, заедно с меда до гладко пюре. Прибавя се затопленото мляко и кафето. Отгоре се поръсва с подправките, по желание.

Латето може да се приготви и с помощта на кафемашина. В голяма чаша слагаме на дъното пюрираната тиква. С приставката за капучино затопляме млякото, като по този начин се образува пяна. Добавяме към тиквата и накрая се долива кафето.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply