Десерти,Закуска

Кисело мляко с чиа и боровинки

Слънчевото усмихнато лято вече лекичко ме пуска от топлата си прегръдка. Сутрините са хладни, вечерите притихнали, шипките обагрят плодовете си. Жадно попивам всеки златен лъч с желание да го съхраня за дълго. Отива си любимото ми лято, но с обещанието да се върне пак. А аз ще бъда тук и ще очаквам отново пламтящите му макови поля, безгрижния му морски полъх, слънчогледовия му поглед, дъха на окосената трева, аромата на щастие, волното кръжене на птиците.

Летните горски плодове са истинска скъпоценност. Акумулирали енергията на слънцето, те ни предлагат изобилие от полезни вещества.

Боровинките лекуват над 20 вида заболявания. Само половин чаша от малките, вълшебни плодчета ни даряват с тонус и енергия за целия ден. Насладете им се!

Днешното предложение е за една лесна, свежа и здравословна закуска, която ни дава добър старт на деня. Любима на цялото ми семейство. Също можем да го поднесем и като освежаващ десерт на приятна вечеря.

Необходими продукти:

За 2 порции

400 грама кисело мляко (1 кофичка)

2 супени лъжици семена чиа

2 супени лъжици мед

1 чаена чаша боровинки

Канела

Свежи листа мента

1 чаена лъжички цветен прашец – като допълнение, по желание

Начин на приготвяне:

Чиата се смесва с киселото мляко и се оставя за няколко часа, докато набъбне. След това се подслажда с мед, добавят се и боровинките. Млякото се разбърква и се разпределя в купички. Отгоре се поръсва с канела и се декорира с пресни листенца мента.

Друг вариант е всички продукти да се смесят заедно, да се разбъркат и да се оставят през нощта в хладилника. На сутринта порцията свежест е готова.

Понякога към млякото и чиата прибавям 1 чаена лъжичка цветен прашец, който също трябва да престои, за да се разтвори в киселото мляко.

Рецептата може да се приготви и с други плодове, в зависимост от сезона.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply