Десерти,Закуска,Сладки изкушения,Тестени изделия

Шоколадова бутер плетеница

Използването на бутер тесто за различни солени и сладки вкусотии е лесен, удобен и бърз начин да направим десерт, закуска, парти хапки, а защо не обяд или вечеря.

Многолистното тесто е фино, ефирно и хрупкаво. Лесната му употреба го прави подходящо за кулинарни творения от малките помощници в кухнята, които допълнително биха се мотивирали, тъй като успешният резултат винаги е налице.

Шоколадовата бутер плетеница е специалитет на Мишето, който сам си намери видео клипче в интернет, разучи внимателно технологията и поиска да експериментира. За нула време сръчните ръчички приготвиха следобедната закуска. Кухнята на малкия майстор беше изнесена в двора, на масичка от дънер, под сянката на ябълковото дърво. Бутер тесто и шоколад – класическа експлозия от вкус! Още топла, плетеницата беше хапната с наслада от част от отбора братовчеди (тийнейджърите трудно можеш да ги снимаш).

Поздравления за ентусиазма, Мише!

Необходими продукти:

1 пакет охладено бутер тесто

1 шоколад – 100 грама

1 яйце, за намазване

Начин на приготвяне:

Рецептата в стъпки:

  1. Бутер тестото се разстила на работния плот. В средата на листа се поставя цялото парче шоколад, като се оставя отгоре и отдолу по около 4-5 см, от двете страни, ляво и дясно, по равно разстояние. Долната част на тестото се отрязва. От нея могат да се направят бутер панделки.
  2. С помощта на остър нож се правят разрези от двете страни на шоколада под наклон около 450, така че да се образуват равни лентички, като се започне от горните ъгълчета на шоколада и се стигне до долните.
  3. След това бутер тестото се прегъва върху шоколада, като се започне първо с най-горното правоъгълно парче и се редуват лентичките от ляво и от дясно, така че да се получи плетеница. Накрая, преди да се завърши с последните лентички, се прегъва най-долната част на тестото.
  4. Бутер плетеницата се намазва с разбит жълтък и се пече в загрята на 2000С фурна.
  5. Хапва се с удоволствие!
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply