Сладки изкушения

Бисквитени бонбони с черешка

Черешите са първите плодове, с които ни дарява късната пролет и са сигурен знак, че вече е ред на горещото лято. Свежи, сочни и разхлаждащи, черешите изобилстват в летните десерти. Те са нискокалорични и невероятно полезни за здравето. Черешата е сред най-мощните генератори на младост и красота за кожата и косата.

Бонбоните с череши са вкусно и свежо удоволствие в една хапка! Бързи, лесни и непретенциозни за приготвяне. Можем да включим и децата.

Необходими продукти:

2 пакета чаени бисквити (х 230 грама)

1 супена лъжица мед

50 грама шоколад

50 грама масло

100 милилитра прясно мляко

1 супена лъжица ликьор „Бейлис“- опционално

30-40 обезкостени череши

За овалване – шоколадови пръчици, кокосови стърготини, смлени орехови или друг вид ядки, различни цветни поръски.

Начин на приготвяне:

Бисквитите се смилат в блендер. Добавят се разтопените масло и шоколад, млякото, меда, по желание Бейлис или друг ароматен ликьор. Всички продукти се разбъркват добре до получаване на еднородна смес. Така полученото тесто се поставя в хладилник за около 15 минути, да се стегне леко. През това време се обезкостяват черешите. От тестото се взема парченце, колкото орех. Леко се притиска с пръсти. В средата се добавя черешка и се оформя на топче, което се овалва в желаната поръска. Така се оформят всички бонбони. Подреждат се в подходящ съд, един до друг и се прибират в хладилник, за да стегнат.

Тези бонбонки могат да се приготвят както с пресни череши, вишни, така и с череши от компот или сладко от цели плодове. Ако се използва сладко, то е необходимо да се прецизира количеството мед, тъй като има вероятност бонбоните да са доста сладки.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply