Коледа,Сладки изкушения

Звездни джуджета

Благодарение на малките работливи джудженца, Дядо Коледа всяка година успява да подготви и раздаде толкова много подаръци по целия свят. В моя маратон по печене на коледни сладки нещо се бяха скрили, но имам надежда, че догодина ще ми помогнат.

Коледните джуджета произхождат от скандинавските домашни гномчета. Поверието е, че тези малки симпатични шапковци имат добри сърца, пазят дома от злото и помагат на хората.

На запад най-известните имена на коледните джуджета са :

Буши Вечнозеления – това е създателят на вълшебната машина за изработване на играчки

Уънорс Оупънслей – дизайнерът на шейната на дядо Коледа и отговорник за нейната поддръжка. Грижи се за елените, които я теглят.

Алабастър Снежната топка – той е този, който прави списъка с послушните и непослушни деца.

Мери Захарния бонбон – тя отговаря за коледните лакомства, помага в кухнята и е личната асистентка на дядо Коледа. (Точно нея ще повикам следващия път :))

Шини Упатрий – това е най-старият приятел на дядо Коледа и съосновател на тайното селце в Лапландия.

Пепър Минстикс –  пазителят на тайната на селцето на дядо Коледа.

Древно поверие гласи, че през последния ден на Коледа джуджетата палят своите факли и излизат от селцето в планината, за да отпразнуват успешното изпълнение на коледните задачи (инфо teenproblem.net).

Ето ги и моите звездни джуджета, които ще зарадват децата в училище.

Необходими продукти:

250 грама масло, на стайна температура

200 грама пудра захар

2 пакетчета ванилия

2 яйца

500 грама брашно

1 равна чаена лъжичка бакпулвер

Лимонова коричка

Начин на приготвяне:

Маслото се разбива с миксер до побеляване. Постепенно се добавя пресятата пудра захар и ванилията. Разбива се до пухкав крем. След това, едно по едно, се добавят яйцата до пълното им усвояване. Брашното и бакпулверът се пресяват и на части се прибавят към маслената смес. Ароматизира се с лимонова коричка и се замесва меко тесто, което се завива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник, за да стегне. За по-лесно разточване, тестото може да се раздели на 3-4 части. Всяка от топките се разточва на кора с дебелина около 3-4 мм. Изрязват се формички, които се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Сладките се пекат в предварително загрята фурна на 1800С, на средната скара, до леко порозовяване.

Звездичките се декорират като джуджета с роял айсинг, червен фондан и перлички. Очичките са от разтопен шоколад.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply