Градина,Работилничка

Цветна каручка

Винаги съм се възхищавала на красиво декорираните градини и зелени площи в списанията или онлайн блоговете. Мечтала съм за подобно кътче в своя двор, типично за човек отраснал и живеещ в апартамент.

От няколко години моите родители живеят целогодишно на вилата, в близост до София и всяка пролет цялото семейство се вдъхновяваме да направим двора един малък цветен рай. Експериментираме с различни видове цветя, храсти, дървета, декорирайки ги в подходящи композиции и съдове, за да създадем нашия релаксиращ оазис, на който се радваме до късна есен.

Тази година към екстериора прибавихме ръчно направена каручка от татко с идеята да се превърне в цветен водопад, обсипан от възхитителни ухайни цветове на петуния. По принцип петунията не е капризно цвете, но цветовете й са нежни и лесно се повреждат от обилни дъждове, когато се отглежда на открито. Това беше и най-голямото предизвикателство пред нас тази пролет, поради силните и чести дъждове. Майка беше сътворила специален дъждобран на каручката, който поставяше при всяка прогноза за проливни дъждове и градушки.

С малки поражения успяхме да запазим цветята.

Ето и резултата.

Каручката в края на м. Април 2016 г.

Каручката в края на м. Април 2016 г.

каручка преди 1 каручка преди 2

м. Юли 2016 г.

м. Юли 2016 г.

Каручка след Каручка след1 Каручка след3

Каручка 2017

м. Април 2017

Август 2017

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply