Великден,Работилничка

Весели Великденски зайчета

Наближава един от най-хубавите християнски празници – Великден. Пролетното настроение вече ни е обзело и заедно с пробуждащата се природата се чувстваме заредени от слънчевите лъчи, уханието и аромата на цветя във въздуха и песните на птиците. Изпълнени сме с енергия и ентусиазъм. Този ентусиазъм го материализираме чрез украсата на дома с мотиви, символи и специфични цветове за Великден.

От известно време в училище кипи приготовление за празничния Великденски базар. Синът ми е във втори клас и изучава дисциплината „Предприемачество и бизнес“ – един наистина харесван от децата предмет, в който се разглеждат практични теми.

В момента децата изработват собственоръчно различни предмети, като обхващат целия процес – от обсъждане на идеята, преминават през набавянето на необходимите материали за проекта, изработката на предметите, остойностяването им и след това реализацията. Когато подготвят своите произведения децата организират базар, на който канят родителите си. Всяко дете застава зад щанда с подредени предмети, изработени от него и поставени цени на тях. И така, родителите имаме възможност да закупим предметите на децата, а те да бъдат удовлетворени от своята работа. След това, всяко дете споделя пред класа какво си е купило със спечелените парички.

Тъй като наближава Великден, синът ми реши една част от изработените от него творения да бъдат посветени на празника.

Представям ви Великденски зайчета за празничната декорация.

Зайци

Green bunny

Yewoll bunny

Red bunny

Зайци 4

New Image

 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply