Празник

Мишето на 9 години!

Още в началото на лятото Мишето си направи календар с оставащите дни до рождения му ден и старателно всяка вечер ограждаше датата на вече изминалия. С наближаване на дългоочакваната дата, започнахме да планираме празника.

Летният период и ваканцията предполагат парти на открито. Е, за съжаление не можем да празнуваме със съучениците, но пък това наваксваме за имения ден, който се пада през учебно време.

Решението е взето: градинско парти на вилата, летящи фенери, игри на открито. Преобладава женската част, но пък мъжете са център на вниманието.

На 24 Август 2016 г. нашето малко момченце порасна с още една година.

Бъди ни жив и здрав, Мише! Все така внимателен, любознателен, енергичен и усмихнат! Израствай в живота с ум, амбиция и късмет!

Безкрайно те обичаме, слънчице мое!

Тази година исках максимално да сътворим всичко за партито сами, с труд и любов, творчество и идеи, за да направим Деня на нашето момченце специален, като превърнем детското парти в незабравимо изживяване. Винаги съм смятала, че приготовленията за празниците са голяма част от удоволствието и участието на всички в тях създава празнично усещане за по-дълъг период.

Седмици по-рано бях измислила декора, идеите за игри, менюто и направих необходимите покупки.

В приготовлението на градинското парти се включиха всички: дядо и татко подготвиха инфраструктурата – маса по специален дизайн от палети, шатра, в случай че завали (такива бяха прогнозите, но за наша радост и този път синоптиците не познаха:), баба и мама – храната, кака и децата – украсата.

Най-голямата атракция и изненада беше ръчно изработената Пинята. Създаде емоции, смях и вълнения на децата. Всяко едно от тях, със завързани очи удряше по нея, а победителят, който я разкъса и направи дъжд от бонбони, беше Рожденикът.

PinataPinata1Pinata2 Pinata6Pinata8Pinata5Pinata3Pinata7Pinata4

Пукахме балони с прашка и лък.

БалониБалони1Балони2 Балони3jpg

Играхме Limbo Rock.

Лимбо рок

Дърпахме въже.

въже въже3 въже4

Хапнахме…

Меню

Мини пици и солени палачинки

Меню1

Зеленчукови пръчици в сос тартар

Меню3

Гризини от бутер тесто

Меню4

Домашен телешки бургер

Меню5

Меню2

Орео-бонбони с бял шоколад и цветни пръчици

Сок

Домашна вишнева лимонада

Маса

Децата, под контрола на баба и дядо, бяха поръчали страхотна торта с любимата на Мишето футболна тема, изработена от сладкарска къща в Кюстендил и съгласувано с нас, разбира се. В стила на Мишко, който казва: „Мамо, аз решавам задачите сам, а после ги съгласувам с баба“.

Торта Торта1

Торта3

Пуснахме летящи фенери.

Фенери Фенери1 Фенери2 Фенери3

В края на деня всички бяха приятно изморени, доволни и щастливи!

Страхотен ден!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply